Zoekmachines

SEO middels de SEOguru method

SEO is hot. Er zijn vele bedrijven die diensten aanbieden op het gebied van SEO. De meesten werken ad hoc en concentreren zich vooral op content. Onderzoek heeft aangetoont dat een meer gestructureerde en stapsgewijze aanpak tot veel betere resultaten leidt. Resultaten die bovendien meetbaar zijn en niet gebaseerd op geluk.

Qsite heeft een SEOguru gekwalificeerde medewerker die via deze methode uw site gegarandeerd meetbaar beter kan laten scoren.

Stap 1. Zoekwoord selectie

Optimalisatie van een website heeft slechts zin als een duidelijke keuze gemaakt wordt voor de juiste zoekwoorden. Het is eenvoudig om hoog te scoren op triviale zoekwoorden. Deze zoekwoorden leveren bijna geen verkeer op of het verkeer wat niet leidt tot conversie.

Door te kijken welke zoekwoorden van toepassing zijn en welke zoekwoorden kunnen leiden tot conversie, is een selectie te maken van de beste zoekwoorden voor de website. Als we voor deze woorden goed gaan scoren, leidt dit meteen tot conversie, ofwel meer omzet.

Stap 2. Concurrentie analyse

Zodra we weten welke woorden we gaan optimaliseren, kunnen we kijken wie onze grootste concurrenten op het internet zijn. Door dit te bekijken, kunnen we bepalen waarop we ons moeten concentreren. Kortom, hoeveel inspanning is er nodig om voor de door ons gekozen zoekwoorden goed te gaan scoren.

Bovendien kunnen we veel informatie winnen door te kijken welke sites naar onze concurrentie verwijzen. Deze linkstructuur kunnen we deels kopieren om zo zelf beter te scoren.

Stap 3. Website structuur

De structuur van de website is wellicht het belangrijkste onderdeel van onze optimalisatie. Door de pagina’s met onze zoekwoorden een belangrijke plaats te geven in onze structuur, kunnen we ze hoger in de ranking van Google krijgen.

4. Technisch ontwerp

Het technische ontwerp is van belang om de site zo goed mogelijk te laten indexeren (doorzoeken) door zoekmachines. Door de juiste techniek te gebruiken, kunnen zoekmachine vallen voorkomen worden.

De site kan aangemeld worden bij de Google Webmaster Tools voor verdere analyse van de doorzoekbaarheid en eventuele problemen bij de techniek. Ook het gebruik van tekstbrowsers geeft snel inzicht in de juiste techniek.

5. Realisatie content

We bekijken de content door de bril van de zoekmachine. Biedt de content de juiste informatie voor mensen die deze informatie zoeken? Komen gewenste zoekwoorden wel voor in de website?

6. Linkbuilding

Dit is een arbeidsintensief onderdeel van iedere SEO optimalisatie. Veelal wordt het dan ook maar overgeslagen. Onterecht, want dit is wellicht een van de belangrijkste onderdelen. Door een goede linkstructuur op te bouwen van sites naar onze site toe, kunnen we zoekmachines vertellen dat onze site van groot belang is.

7. Onderhoud

Als de basis staat, is er altijd onderhoud. We moeten in de gaten houden hoe we het doen op Google en waar nodig bijsturen. De concurrentie zit niet stil en wij moeten dus ook de site blijven vernieuwen en verbeteren.

Met Google Analytics houden we de bezoekers in de gaten en kunnen we de geboekte vooruitgang tonen.